Preview

Belarus Fish Industry Problems

Advanced search

COMPARISON CHARACTERISTIC OF BIOCHEMICAL COMPOSITION INDICATIVE TO BODY OF UNDERYEARLINGS AND YEARLINGS OF CARP APPURTENANT TO VARIOUS BREEDS

Abstract

In the issue of comparison assessment of the composition indicative to body of underyearlings and yearlings of carp belonging to various breeds there were ascertained the breeds with some advantages by the amount of three indicatives (content of dry substance with underyearlings and yearlings and its change in hibernation).

About the Authors

J. Sheiko
RUE «Fish industry institute»
Belarus

220024, Minsk, Stebеnev str., 22



T. Voytuk
RUE «Fish industry institute»
Belarus

220024, Minsk, Stebеnev str., 22



Y. Rydyi
RUE «Fish industry institute»
Belarus

220024, Minsk, Stebеnev str., 22



S. Kralko
RUE «Fish industry institute»
Belarus

220024, Minsk, Stebеnev str., 22



E. Savicheva
RUE «Fish industry institute»
Belarus

220024, Minsk, Stebеnev str., 22



M. Kniga
RUE «Fish industry institute»
Belarus

220024, Minsk, Stebеnev str., 22



Т. Makarova
RUE «Fish industry institute»
Belarus

220024, Minsk, Stebеnev str., 22



V. Karneyev
RUE «Fish industry institute»
Belarus

220024, Minsk, Stebеnev str., 22



References

1. Богерук, А. К. Особенности породообразования в аквакультуре России / А. К. Богерук // Рыбоводство и рыб. хоз-во. – 2006. – № 11. – С. 2–7.

2. Halver, J. E. The nutritional requirements of cultured warmwater and coldwater fish cpecies / J. E. Halver // Advances in aquaculture : FAO techn. conf. on aquaculture, Kyoto, Japan, 26 May – 2 June 1976 / ed.: T. V. R. Pillay, W. A. Dill. – Farnham, 1979. – P. 574–580.

3. Hjuston, A., Meadjw K/ Environmental temperature and elecrolites of plasma regulation in carp. / Comp. Biochem. Phesiol. – 1981. – v. 70. – N 3. – p. 315-319.

4. Elliott, J. M. Body composition of brown trout (Salmo trutta L.) in relation to temperature and ration size / J. M. Elliott // J. of Animal Ecology. – 1976. – Vol. 45, № 1. – P. 273–289.

5. Элементы физиологии и биохимии общего и активного обмена у рыб / Г. Е. Шульман [и др.] ; отв. ред. Г. Е. Шульман. – Киев : Наук. думка, 1978. – 203 с.

6. Сорвачев, К. Ф. Основы биохимии питания рыб / К. Ф. Сорвачев. – М. : Лег. и пищевая пром-сть, 1982. – 247 с.

7. Технологическая инструкция по разведению племенного карпа белорусской селекции / Е. В. Таразевич [и др.] // Сборник научно- технологической и методической документации по аквакультуре в Беларуси / Ин-т рыб. хоз-ва Нац. акад. наук Беларуси ; ред. В. В. Кончиц. – Минск, 2006. – С. 6–14.

8. Сборник научно-технологической и методической документации по аквакультуре / Всерос. науч.-исслед. ин-т пресновод. рыб. хоз-ва ; под общ. ред. A. M. Багрова. – М. : ВНИРО, 2001. – 242 с.

9. Иванов, А. П. Химический анализ рыб и их кормов / А. П. Иванов. –М. : Рыб. хоз-во, 1963. – 38 с.

10. Рокицкий, П. Ф. Статистические показатели для характеристики совокупности / П. Ф. Рокицкий // Биологическая статистика : учеб. пособие / П. Ф. Рокицкий. – Изд. 3-е, испр. – Минск, 1973. – С. 24–52.


Review

For citations:


Sheiko J., Voytuk T., Rydyi Y., Kralko S., Savicheva E., Kniga M., Makarova Т., Karneyev V. COMPARISON CHARACTERISTIC OF BIOCHEMICAL COMPOSITION INDICATIVE TO BODY OF UNDERYEARLINGS AND YEARLINGS OF CARP APPURTENANT TO VARIOUS BREEDS. Belarus Fish Industry Problems. 2017;1(33):60-69. (In Russ.)

Views: 121


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2218-7456 (Print)