Preview

Belarus Fish Industry Problems

Advanced search

DIGESTIBILITY OF THE FODDER PROTEIN ADDITIVE "EXTRA" BY THE AGE-OLD CARP

Abstract

In this article are presented the results of the protein digestibility of the fodder protein additive "Extra" by the fingerling, two- and three-year-old carp. It has been established that the protein digestibility of the fodder additive by the age-old carp is on a par of digestibility of meat-and-bone meal.

About the Authors

N. N. Нadlevkaya
RUE “Fish industry institute”
Belarus

22 Stebeneva St., Minsk, 220024



M. N. Tiutiunova
RUE “Fish industry institute”
Belarus

22 Stebeneva St., Minsk, 220024



I. A. Orlov
RUE “Fish industry institute”
Belarus

22 Stebeneva St., Minsk, 220024



I. N. Selivonchik
RUE “Fish industry institute”
Belarus

22 Stebeneva St., Minsk, 220024



References

1. Карзинкин, Г. С. К изучению физиологии пищеварения рыб / Г. С. Карзинкин // Тр. Лимнол. ст. в Косине. – М., 1932. – Вып. 15. – С. 85–120.

2. Карзинкин, Г. С. К познанию рыбной продуктивности водоемов. Сообщение II. Изучение физиологии питания сеголеток зеркального карпа / Г. С. Карзинкин // Тр. Лимнол. ст. в Косине. – М., 1935. – Вып. 19. – С. 21–59.

3. Яблонская, Е. А. К познанию рыбной продуктивности водоемов. Сообщение V. Усвоение естественных кормов зеркальным карпом и оценка с этой точки зрения кормности водоёмов / Е. А. Яблонская // Тр. Лимнол. ст. в Косине. – М., 1935. – Вып. 20. – С. 99–121.

4. Краюхин, Б. В. Физиология пищеварения пресноводных костистых рыб / Б. В. Краюхин. – М. ; Л. : Изд-во Акад. наук СССР, 1963. – 139 с.

5. Щербина, М. А. Переваримость и эффективность использования питательных веществ искусственных кормов у карпа / М. А. Щербина. – М. : Пищевая пром-сть, 1973. – 131 с.

6. Щербина, М. А. Влияние экструзии на питательную ценность кормового сырья для рыб / М. А. Щербина, Е. А. Гамыгин, И. А. Салькова // Корма и кормление рыб : информ. пакет. – М., 1996. – Вып. 2. – С. 1–11. – (Рыбное хозяйство. Сер.: Аквакультура / Всерос. науч.-исслед. и проект.- конструкт. ин-т экономики, информ. и автоматизир. систем упр. рыб. хоз-ва).


Review

For citations:


Нadlevkaya N.N., Tiutiunova M.N., Orlov I.A., Selivonchik I.N. DIGESTIBILITY OF THE FODDER PROTEIN ADDITIVE "EXTRA" BY THE AGE-OLD CARP. Belarus Fish Industry Problems. 2017;1(33):167-173. (In Russ.)

Views: 103


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2218-7456 (Print)