Results of cultivation of threeyearolds of the pike perch in ponds of fishbreeding farms in Almaty region
Abstract
In the article, data is provided through the technologies, such as a cultivation of three-year-old pike perches in polyculture with a carp and the herbivorous in ponds of fish-breeding farms in the territory of Almaty region. There has been presented the real possibility of qualitative products’ cultivation in the condition of fish-breeding farms in South Kazakhstan region. The received results can be applied in fish-breeding farms of Kazakhstan for the cultivation of a pike perch products.
About the Authors
G. M. AblaisanovaKazakhstan
8 Abai avenue, 050010, Almaty.
A. A. Sambetbaev
Kazakhstan
8 Abai avenue, 050010, Almaty.
D. K. Zharkenov
Kazakhstan
89А Suyunbay avenue, 050016, Almaty.
S. Zh. Assylbekova
Kazakhstan
89А Suyunbay avenue, 050016, Almaty.
S. K. Koishybayeva
Kazakhstan
89А Suyunbay avenue, 050016, Almaty.
References
1. Исбеков, К. Б. Рыбное хозяйство Казахстана: современное состояние и перспективы развития / К. Б. Исбеков, Ш. А. Альпейисов //«Балық шаруашылықтарының басымдықтары мен даму болашағы»: материалы междунар. науч.-практ. конф. – Алматы, 2014. – С. 5–7.
2. Разработка биотехнических приемов выращивания новых объектов аквакультуры в условиях рыбоводных хозяйств Казахстана : отчет о НИР/ ТОО «КазНИИРХ». – Алматы, 2014. – 204 c.
3. Выращивание товарного судака в рыбоводных хозяйствах Казахстана : метод. рекомендации / С. Ж. Асылбекова [и др.] – Алматы, 2014. – 22 c.
4. Сборник нормативно-технологической документации по товарному рыбоводству. – М.: Агропромиздат, 1986. – Т. 1. – 261 с.
5. Радько, М. М. Биологические основы выращивания судака в условиях прудовых хозяйств Беларуси / М. М. Радько, В. В. Кончиц, О. В. Минаев. – Минск : Ин-т рыб. хоз-ва, 2011. – 168 с.
Review
For citations:
Ablaisanova G.M., Sambetbaev A.A., Zharkenov D.K., Assylbekova S.Zh., Koishybayeva S.K. Results of cultivation of threeyearolds of the pike perch in ponds of fishbreeding farms in Almaty region. Belarus Fish Industry Problems. 2018;(34):134-139. (In Russ.)