Research of technological properties of legumes as raw material for production of mixed fodders for fish
Abstract
The comparative characteristic of filmy and bare oats is given. As a result of the research, the possibility of using the studied oats in the production of animal feed for fish was established. When feeding carp, preference is given to animal feed with the addition of membranous oats.
About the Authors
L. RukshanBelarus
3 Shmidta ave., 212027 Mogilev.
Z. Koshak
Belarus
22, Stebeneva Str., 220024, Minsk.
D. Dolgaja
Belarus
22, Stebeneva Str., 220024, Minsk.
References
1. Технология и оборудование для производства комбикормов : пособие : в 2 ч.; / В. А. Шаршунов [ и др.]. – Минск : Мисанта, 2014. – Ч. 1 : Технология комбикормов. – 978 с.
2. Ленкова, Т. Голозерный овес заслуживает особого внимания / Т. Ленкова, Т. Соколова // Комбикорма. – 2006. – № 2. – С. 54.
3. Правила организации и ведения технологического процесса производства продукции комбикормовой промышленности. – Минск : ГУ «НИПТИхлебопродукт», 2004. – 297 с.
4. Классификатор сырья и продукции комбикормового производства Республики Беларусь. – Минск : ПЧУП «Бизнесофсет», 2010. – 192 с.
Review
For citations:
Rukshan L., Koshak Z., Dolgaja D. Research of technological properties of legumes as raw material for production of mixed fodders for fish. Belarus Fish Industry Problems. 2018;(34):193-202. (In Russ.)